Vélemények, tapasztalatokÖnismeret-Egyéni élmények, önvallomások- Szüle Gizella Gerey Eszter
Szilvinél több tanfolyamot végeztem, többek közt Önismeretit és a Belső Gyermek tanfolyamokat.
Komoly hozadéka volt az életemben, mert könnyebben rálátok a játszmákra, így olykor el is tudom kerülni a „felkérést”. Tudom, hogy a bennem lakó belső gyermek milyen együttműködő tud lenni - ha figyelmet kap - hiszen nála van az örömeim forrása.
Fontos volt arra is rálátnom, hogy az életem színpadán - ahol én vagyok a rendező – milyen szerepeket osztok ki és azokat éppen lelkiállapotomnak megfelelően, melyik avatárommal játszatom el?
Egyszer egy asztrológiai elemzés során Szilvi megkérdezte tőlem, hogy hol van bennem az Oroszlán ereje, energiája? Ez nagy változásokat indított el bennem, hihetetlen erőforrásokat nyitott meg, sokkal többre vagyok képes, mint azt valaha képzeltem volna magamról. Attól kezdve simán lenyomtam egy 20 km-es túrát szintkülönbségekkel tarkítva, amit azelőtt nem tudtam volna végigcsinálni. Azóta érzem, hogy a rendszeres testmozgásra mekkora szükség van az életben. Azt is mondta nekem Szilvi, hogy a legjobban hozzám a tánc illene. Akkor kerestem egy táncos alakformáló tornát, amelyet immár 5 éve heti rendszerességgel végzek.
És végül, de nem utolsó sorban kell beszélni a családállításokról. Hihetetlen élményekben volt részem akár állítóként, akár segítőként vettem részt azokon.


Dr. Bock Gyula


Földi megszületésünkkel egy kiszámíthatatlan, érdes világra nyílik rá a szemünk, hacsak nem tartozunk azon szerencsés (vagy kevésbé szerencsés) kevesek közé, akiknek szülei érzelmileg is kipárnázzák létük kezdeti éveit. Később is súlyos kihívások és fenyegetések közt bukdácsolunk gyakran, a serdülő kortól az életközepi válság időszakáig. Ezért elemi igényként merül fel sokunkban, hogy átlássuk végre azt a terepet, amelyen mozgunk, megismerjük törvényszerűségeit, és saját életünk buktatóinak természetrajzát.
Ha már nem elégszünk meg a külső okok és körülmények, embertársaink és a társadalom hibáztatásával, figyelmünk egyre inkább befelé fordulhat, s nekiállunk saját világunk feltérképezésének. Itt azután fokról-fokra fény derül sok titokra, végül már nem érezzük úgy magunkat, mint az elveszett kisgyermek a nagyáruházban. Ezt a munkát segíti Szilvi a legváltozatosabb eszközeivel és a legjobb lelki segítőkre jellemző empátiájával.
Eszköztárának általam legjobban ismert technikája a családállítás. Sok állításon vettem részt szereplőként és saját témám behozójaként is, mindkettő rengeteg hozadékkal szolgált. Egyszer például egy elsőszülött fiú szerepét kaptam egy édesanya állításában, s ott derült ki számomra, miért is volt annyira nehéz a gyermekkorom. Megéreztem ugyanis azt az energiát, amivel egy elsőszülött rendelkezik, s ami szükséges, hogy törhesse az utat a tapasztalatlan szülei kezei között. Én is így törtem az utat, de másodszülöttként, jóval kisebb indító energiával, mert a nővérem pár napos korában meghalt. Megsimogathattam tehát gyermeki énem buksiját: haver, nem is vagy te annyira pipotya!
Megfordultam sok más segítőnél is, lendített önmagam megismerésében látó asszony, Tarot-guru, pránanadis utaztató, ősöreg lelkű barátom, de sokszor a családállítás tette a helyükre életem puzzle-jának hiányzó elemeit. Ez ügyben Szilvihez teljes bizalommal fordulhatunk feleségemmel együtt, mert körültekintő, felelősségteljes és beleérző módon vezeti le az állításokat. Ez nem könnyű feladat, mert válogatott tragédiák történhettek velünk korábbi életeinkben, magzati korunkban és kisgyermekként is, amire tudatosan egyáltalán nem emlékszünk. Egyszer képviselőként váratlanul egy kordén láttam magam, a párizsi utcákon hurcoltak francia arisztokrataként a guillotine alá. Ilyenkor is biztosak lehetünk benne, hogy Szilvi kézben tartja az állítást, végigviszi a megoldásig, s nem megyünk el nagyobb terhekkel tőle, mint ahogy megérkeztünk hozzá. Ha mégis további utómunkára van szükség, akkor pedig elérhető, s megadja a kellő segítséget a feldolgozás folyamatában.
Ez a bátorítás azoknak szól, akik még egyáltalán nem állítottak, vagy ha igen, más vezetőkkel felemás tapasztalataik voltak. Jöjjenek el egyszer Szilvihez egy állításra, saját témával, vagy akár csak szereplőként is. Itteni tapasztalataik meg fogják győzni őket, hogy érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, mert célszerű felszínre hozni és a tudat fényében megfüröszteni a tudattalanban amúgy aknamunkát végző rejtett lelki terheinket.

Elvégeztem Szilvinél a tanfolyamot és szuper jó volt. Jó volt megismerni magamban ezeket az archetípusokat, személyiség részeimet. Sok mindent megtudtam magamról, gyerekkoromról, szüleimről. Nagyon jók voltak a meditációk és az, hogy utána megbeszéltük az élményeket és a felmerült kérdéseket. Szeretem,hogy Szilvi nem válaszolja meg ezeket, hanem rávezet a válaszra. Ha tartana ismét ilyen tréninget , nagyon szívesen mennék el újra, mert remélem még többet tudnék meg magamról. Köszönöm Szilvi

  • Ildikó  

...és a tükörből visszamosolyog rád egy csodás gyermek
Életem során azt tapasztaltam, hogy bizonyos problémákkal újra és újra szembekerülök, bizonyos élethelyzeteimből szinte mindig ugyanúgy kerülök ki és az ezeket kísérő szenvedéseim is pontosan megismétlődnek. Természetesen magamat hibáztattam, mert nem vagyok olyan, mint XY, persze ő milyen könnyedén át-/túllép egy-egy problémán, a másik ember persze sikeres az élet minden területén, a másik ember akár boldog is tud lenni, ezzel szemben én..... Aztán beülsz Szilvi belső gyermek terápiás tanfolyamára és meglátod, hogy a másik ember ugyanúgy birkózik az élet nehézségeivel, ugyanúgy küzd a boldogságért, és azért, hogy megtalálja a helyét az életben, rátaláljon önmagára. Aztán rájössz, hogy te sem vagy szerencsétlenebb másoknál, megtanulod, hogy nem véletlenül vagy ilyen szigorú bírája önmagadnak. Megtanulod, hogy vannak dolgok, amin nem tudsz változtatni, el kell fogadnod, de vannak olyan dolgok, amin változtatnod kell. Ehhez ad segítséget Szilvi azzal, hogy megmutatja neked a benned lakozó sérült gyermeket, aki csak arra vár, hogy vedd észre, vigasztald meg, gyógyítsd meg. Ez a gyermek cserébe megmutatja neked azt, hogy ő mihez ért, és hogy ti ketten olyan nagyszerű csapat tudtok lenni, aminek senki és semmi nem tudja útját állni. A tanfolyam segítségével elindulsz egy csodálatos felfedező úton, melyen megismered magad. Képes leszel túllépni azokon a problémákon, melyek eddig bevehetetlen várfalként emelkedtek előtted. Ebben a munkában Szilvi segítségén túl építhetsz a csoportban ill. a csoportmunkában rejlő hatalmas energiára is.
Ha még van magaddal kapcsolatban meg nem válaszolt kérdésed (?!), javaslom vegyél részt Szilvi tanfolyamán.

  • Ildikó  

Ne félj attól, hogy tükröt tartanak eléd!

Az első állítás, amin részt vettem, igen nagy hatással volt rám. Sokat hallottam, olvastam korábban a módszerről, igazából a kíváncsiság ültetett be az elsőre. Saját témám akkor még nem volt, de szereplőként már én is részt vettem néhány állításban. Már első alkalommal is éreztem azt, hogy a felvett szereppel belekerültem egy sajátos energiamezőbe, melyen keresztül egészen pontosan meghatározható érzések, gondolatok, viselkedési módok törtek elő belőlem. A következő meglepetést az okozta, amikor az általam "közvetített" érzések, magatartások segítségével egészen pontosan sikerült feltárni a témát állító csoporttag helyét, kapcsolatát a vizsgált családban.
Saját témáim állításakor meglepve láttam, hogy az általam kiválasztott szereplő mennyire hitelesen képes "eljátszani" engem. Képviselőm segítségével ill. a többi szereplő együttműködésével elém tárult életem, ráláttam családi kapcsolataimra, olyan konfliktusok tárultak fel előttem, melyek létezését még csak nem is sejtettem. Olyan volt az egész, mintha egy színházban ültem volna, és az életemről, családi kapcsolataimról szóló színdarabot néztem volna. Az "előadás" végére megértettem a felvetett probléma gyökerét, ráláttam kapcsolataimra a klán tagjaival és sikerült beazonosítani azokat az érzéseket, melyek alkalmasint újra és újra megbénítottak bizonyos életesemények bekövetkeztekor.
Szilvi segítségével minden alkalommal sikerült értelmezni a látottakat és feloldani azokat a konfliktusokat, melyek korábban nagyon frusztráltak, ill. gátját képezték kiegyensúlyozott, sikeres életvitelemnek.
A legutóbbi alkalommal több állításban voltam képviselő. Szinte mindegyik szerep behozott nálam személyes problémát is. Tehát még ha nem is saját problémára állítunk, akkor is lehet konkrét személyes pozitív hozama egy- egy állításnak.
Szilvi szerintem igen széleskörű, alapos és biztos ismeretekkel rendelkezik. Nagy empátia és intuíciós készséggel vezeti az állításokat, végig kézben tudja tartani a történéseket, pontosan értelmezi azokat és a végén segít a konfliktusok feloldásában.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a Szilvi által vezetett családállításokat.

Családállítás

  • Kriszti


Nagyon-nagyon tetszett!! Barátságos környezet, szuper csapat, mégszuperebb csoportvezető! :) Óriási élmény volt állíttatni és szerepelni is! Örülök, hogy "rátaláltam" a módszerre és Szilvire, mert nagyon ügyes! :)

  • Kati+Norbi


Szilvi köszi a vasárnapot!
Nagyon jól éreztük magunk-könnyek,nevetések között telt a nap. Segített feloldani a problémát, és nagyon érdekes volt ami kijött az állításon-így már máshogy látom a dolgokat.
Nagyon nagy energiát kaptunk, alig tudtunk aludni, szinte szárnyaltunk másnap is-és köszönet a szuper csapatért is.

Ajánlom:
-Azoknak, akik elakadtak egy adott témában, feladatban.
-Azoknak akik azt hitték, hogy egyedül is meg tudták oldani a "témáikat",de aztán újra és újra belefutnak ugyanabba.
-Azoknak akik kívülről is szeretnék megnézni az eseményeket és ezáltal közelebb kerülni megoldáshoz-sokszor nem is arról van szó amit mi hittünk és kitaláltunk magunknak.
-Azoknak akik érezni szerneték egy csoport szeretetét és segítségét.
"A csoportos szertartások ereje és tere abból születik, hogy egyszerre több ember hozza meg a döntést, hogy kilép az illúzókból és átlép a szeretetbe."

  • Anett

Nagyon sokszor állíttattam, és még többször szerepeltem.
Legfontosabb, hogy kívülről szemlélve nézem végig a szitut, és így segít elfogadni, hogy az XY miért is bánt velem úgy ahogy, és ezért könnyebb feldolgozni a traumákat/sérelmeket. Mert ha "csak" mondják, az egónk jobban tiltakozik. :)

Szerintem a legizgisebbek azok a témák, amikor vmi nagyon-nagyon régről hozott cuccal dolgozunk, és a képviselők úgy igazán belemernek menni a szerepbe.

Én csak ajánlani tudom, nekem nagyon sok területen segített.(párhuzamban egyéb önismereti munkákkal)

Szilvinek nagyon jók az intuíciói, és bátran használja is! :)

Önismereti/belső gyerek tanfolyamok


  • Kati 

Az iskolákban kötelezővé tenném a hasonló önismereti tanfolyamokat/órákat.
Közelebb kerülhetsz önmagadhoz,szüleidhez,szeretteidhez.
Nagyon tudom ajánlani szülöknek/gyermeket vároknak is, segít, hogy hogyan is neveljük, értsük meg gyermekeinket.


  • Jakus Tünde  

Nagyon sokat köszönhetek Szilvinek és a tanfolyamon végzett munkánknak. A csoport segítségével és saját magamra fordított őszinte figyelemmel sok- addig- megválaszolatlan kérdésre kaptam választ, megértettem jó néhány viselkedési mintámat és közelebb kerültem belső gyermekemhez. Mindenkinek ajánlom a tanfolyamot, aki többet szeretne tudni magáról és szívesen dolgozik is ezért.
Saját belső gyermekünk meggyógyítása csak önmagunkon múlik, az ehhez szükséges eszközöket a tanfolyamon Szilvi megmutatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése