LÖM


JELENLEG, SZÜNETEL MINDEN CSOPORTOS ÉS EGYÉNI FOGLALKOZÁS!
(2021.01.01- ..)

Sok szeretettel üdvözöllek az oldalon!Egyéni és csoportos foglalkozásokat kínálok fel, önismeretre vágyóknak. A személyiségfejlődésén át, egy tudatos és kiegyensúlyozott életminőség elérése a cél. Gyakorlati tudást segítő módszerekkel, tréningekkel, bejegyzésekkel találkozhatsz itt.


·       Mikor érdemes foglalkoznunk az önismerettel?

ÁLLANDÓAN! Mindig! Folyamatosan!

Miért? Mert az önismeret tanulási folyamat, ami pozitív változásokhoz vezet értelmi, érzelmi, akarati és viselkedési szinten. Az önismeret önbecsülést kölcsönöz nekünk. Ez azt jelenti, van bátorságunk önmagunkkal, erősségeinkkel és gyengeségeinkkel tárgyilagosan szembenézni, és elfogadni önmagunkat hibáinkkal együtt. Az önismeret nem öncélú: segítségével helyesen tudunk gazdálkodni a tulajdonságainkkal, és életvezetésünk tudatosabbá, sőt felelősségteljesebbé válik. Minél előrébb jutunk, világlátásunk kitágul, a dolgok közti összefüggéseket meglátjuk, egyre több eszközt birtokolhatunk és használhatunk tudatosan.
Tehát, a tömör válasz:
Ha kiegyensúlyozott harmóniában szeretnénk élni!
- Ha szeretnénk motiváltak maradni!
·       Miben tud segíteni a Lélektükör Önismereti Műhely?

- Lélektükör Tanácsadás / Coaching

A coaching egy személyre szabott "tanácsadási" módszer, amelynek a lényege, hogy nem ad tanácsot, hanem a saját erőforrásaidra támaszkodva támogat Téged a fejlődésben. Fejlesztő, nevelő, edző jellegű tevékenység, ahol Téged, az ügyfelet egy meghatározott cél elérésében segíti.
A coach szó szerinti fordításban edzőt jelent. Kommunikációra épülő problémamegoldó módszer, egy személyre szabott fejlesztő folyamat, ha elakadtál, ha változtatnál, ha továbblépnél. Egyfajta segítő, támogató tevékenység, egy beszélgetés sorozat köztem és közted.
 A coaching arra koncentrál, hogy világossá váljon hol tart most az ügyfél, és mit akar tenni annak érdekében, hogy eljusson oda, ahová el szeretne érni.
     JELEN ÁLLAPOT                          CÉL ELÉRÉSE
                                   
                                  ÚT
A life coaching abban segíti ügyfelét, hogy megtervezze a jövőjét, nem pedig abban hogy túllendüljön a múltján. Amennyiben a múlt traumás elemeket is tartalmaz, azt egyéb (pl. Belsőgyermek tréning, Tranzakció- Sorskönyvanalízis, Családállítás) módszerekkel ötvözzük. Vagyis az Út felépítésén dolgozunk, a Cél érdekében.
Coachingban feltételezhető:
Ügyfél:    - szakértője saját életének, helyzetének, erősségeinek (Ehhez megfelelő önismeret  szükséges!)
             - önrendelkező (Autonómiáját már kivívta, tehát nem függ senkitől, semmitől!)
              Minden téma, az ügyfél világában kell, hogy értelmet nyerjen!
Coach: - tartja a beszélgetés keretét
             - figyel
            - önálló cselekvést ösztönöz
            - nem ad konkrét tanácsot, csak rávezet

             Az ügyféllel együtt alakítja úgy a folyamatot, hogy az minél hasznosabb legyen az ügyfél számára.

Animáció:
.

- Asztrológia elemzés
Egyéni radix horoszkópodból megtudhatod a csak rád jellemző energiákat, erőforrásaidat, feladataidat.


Családállítás
A módszer lehetőséget ad arra, hogy megismerjük történetünk hátterét, és feloldjuk az azokból származó kényszeres kötéseket.
„ A gyerekek csak ritkán mernek teljesebb és boldogabb életet élni, mint szüleik. Tudat alatt hűek egy többnyire kimondatlan, rejtetten működő családi hagyományhoz. Megismételnek bizonyos mintákat, és hasonló sorsot élnek meg, mint szüleik. Ez a súlyos örökség akkor is érvényesül, ha a család külsőleg szétszakadt, vagy felnőtt személyiségként valaki tudni sem akar szüleiről. Szükséges, hogy meglássuk saját történetünket és szembenézzünk vele. Aki ezt nem teszi meg, minden megoldatlan problémát magával cipel, és kapcsolataiban gyakran hasonló konfliktusokba ütközik.
Úgy tűnik, mára szárnyaik nőttek az embereknek. Olyan, mintha nem is léteznének már akadályok, amelyeket a tudomány és a technika ne tudna legyőzni. Ugyanakkor.. egyre nő a félelem, bizonytalanság az emberekben. Szárnyaik vannak, de hiányoznak a gyökerek.
 A család az az alap, melyben gyökeredzünk. Amíg ezeket a gyökereket nem ismerjük (fel, el), szárnyaink gyengék maradnak. A családállítás az egyik lehetséges módja, hogy felfedezzük ezeket a gyökereket, és megszabadítsuk őket mindattól, ami árt nekik és gyengíti őket. Akkor a gyökerekből a szárnyakba áradhat az erő.”Bertold Ulsamer


Csoportos tréningek

Önismereti, személyiségfejlesztő csoportok, melyben fejlődhet
·         önismereti szinted,
·         társas készségeid,
·         kapcsolataid,
·         intimitásod,
·         önbizalom és önbecsülés szinted,
·         kreativitásod
·         kommunikációd
   

·       Mikor kell elgondolkodnunk a változtatáson?Ha az, alábbi jellemzők közül nem megy valami, amit illene működtetnünk FELNŐTTként!
 • Az egészséges (érett) személyiség tevékeny ura környezetének, személyisége bizonyos fokig egységes és képes arra, hogy pontosan észlelje mind a világot, mind önmagát.
 • Képes ösztönimpulzusainak örömteljes, szorongásmentes kielégítésére, azaz találja meg a harmóniát vágyai és a felettes én kontrollja (a közösség érdekei és elvárásai) között.
 • Problémára hangolt legyen, azaz ne másoktól várjon segítséget és ne meneküljön a problémahelyzetből, hanem keresse azt és lelje kedvét a problémamegoldó aktivitásban. Problémamegoldó tevékenységében annak humán módja legyen a jellemző (a belátás és a gondolkodás, szemben a vak próbálkozással).
 • Sokoldalú érdeklődés és tevékenység (tág kiterjedésű mező). Az egy-oldalú „beszűkült” ember mint személyiségminta nem ideális, még akkor sem, ha magas sport- vagy munkateljesítményre, például tudományos tevékenységre vagy művészetre szűkült be. Az igazán jelentős alkotók mindig sokoldalúak.
 • Képes mély, stabil kötődésre, empátiára. Az adott kapcsolati helyzetnek megfelelően alakítja az intimitást, a távolságtartást.
 • Tud egyedül lenni, jól megélni önmaga társaságát. De nincs problémája társas kapcsolatok kialakításával sem.
 • Vágyai kielégítését késleltetni tudja.
 • Van benne feszültségtűrő képesség. Nehéz szituációkban is képes kitartani, vinni az életemet. Van lélekjelenlétem krízishelyzetben is, nem omlok össze.
 • Képes az indulatait kontrollálni, szabályozni. Ezt hívják önuralomnak.
 • Egészséges önértékeléssel rendelkezik, melyből nem billent ki a külvilág pozitív vagy negatív reagálása irányomba.
 • Képes saját határait megvédeni, ha szükséges.
 • Törekszik az önreflexióra, önismerete folyamatos mélyítésére.
 • Elhivatott résztvevője azoknak a dolgoknak, amire vállalkozik, legyen az munka, privát vagy közéleti tevékenység.
 • Intimitásra törekvés, azaz mély, de megválasztott szociális kapcsolatok, melyekben saját énünk „feloldódik”. Tehát, a tömör válasz:
- Kapcsolat-működtetési problémánk van magunkkal, vagy másokkal.
- Érzelmeink átvették a teljes uralmat felettünk. - Motiválatlanság. - Önszeretet és Önbecsülés hiánya

Életvezetési tanácsadóhoz –coachhoz fordulók lelkileg és mentálisan egészséges emberek. Módszereim nem alkalmasak pszichiátriai tünetek, súlyos pszichés betegségek, illetve bármilyen diagnosztizált pszichiátriai betegség kezelésére. Semmilyen formában nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése