Blog cikkek

Önismeret


 • Családból fakadó erő - avagy szülői mintáink hatása életünkre  (önismereti feladatokkal)
  A szülői minták meghatározzák életünk alakulását. Sok esetben észre sem vesszük, hogy úgy viselkedünk, mint a szüleink. Természetesen nemcsak a szülők nevelnek bennünket, formál a környezetünk is, de az életünk meghatározó viselkedési formáit a szülőktől hozzuk. A kisgyermek számára eleinte szülei jelentik a többi embert, ők azok, akiket érzelmi kötődése miatt is mintának tekint. Mindemellett természetesen a szülők nagy hatással vannak arra is, hogy gyermeküket milyen fizikai ingerek érik, azon keresztül, hogy például mivel játszik, milyen környezetben van. .....
  Teljes cikk

 • Az intimitás, nem csak szex!

  A minap feltettem egy önismereti csoportban azt a kérdést, hogy „Mikor érzitek boldognak magatokat?”, és tudjátok, nem is olyan egyszerű erre válaszolni! Nem az elcsépelt, általánosítások- mint például: „mikor, a középpontomban vagyok”, „mikor, jól érzem magam”, „mikor, a jelenben vagyok”- az igazi válasz! Ezek is igazak, de az igazi válasz: Mikor merem megélni az intimitás gyönyörét!

  Az intimitás, az emberi lét egyik legalapvetőbb szükséglete! Mégis, sokszor igyekszünk ezt elkerülni! Ébredező tudatosságunkat nem feltétlenül kíséri, a meghitt és őszinte bizalom, ..
  Teljes cikk

 •  Mesehősök, akik köztünk járnak - avagy szerepzavarok, a felnőtt életben
1.FEJEZET TE MILYEN SZÍNDARABOT JÁTSZOL ÉLETEDBEN? Életünket felfoghatjuk úgy is, mint egy színdarabot, melynek van egy alap sztorija, szereplői, stábja. A Rendező mindig Te vagy! Hogy mi történik a függöny felhúzása előtt és után, a Te döntésed. Menet közben is alakíthatod a színpadon történteket. Kizárólag a Tudatossági szinted határozza meg, hogy egy klassz vígjátékot élsz, vagy egy szerelmi drámát, esetleg egy tragédiát... Teljes cikk

2. Fejezet
Pán Péter, Wendy és Csingiling karakterek- Gyerek- Szülő- Megmentő kapcsolatok
- Péter, a férfi- az “Áldozat”, aki sosem nő fel
Pán Péter meséje annak az embernek a története, aki nem nőtt fel. Az örök gyermek, vagy a Pán Péter szindróma a gyermekkor fejlődési szintjén megrekedt felnőtt ember jellemzője.Nem vállal életkorának megfelelő tevékenységeket, s úgy éli életét, mint egy nagyra nőtt kisgyermek. Nem fog felnőni, örömei gyermeki örömök lesznek, nem vállalja a felnőttség kihívását, s mindenekelőtt az elköteleződéseket kerüli el...
Teljes cikk


3.FEJEZET
Hamupipőke és az ő Királyfija- a társfüggőség alap mintái
·          A  Hamupipőke komplexus  egy egyre gyakoribb  generációs jelenség összefoglaló neve. Elsőként Colette  Dowling használta az elnevezést könyvében, melyben az  olyan nők félelmeit írta le, akik rettegnek a  függetlenségtől, és valójában arra vágynak, hogy egy  erős férfi viselje gondjukat.

A társfüggőség vagy kodependencia a másik embernek, a másik véleményének való kóros alárendeltség, mely lehetetlenné teszi az egyenlőségen alapuló emberi kapcsolatok létesítését. A társfüggő személy másoktól teszi függővé önértékelését,..
Teljes cikk
 • Tudatosság
- A pszicho-spirituális fejlődés feladata: kiemelkedni a tudattalan állapotból, fokozatosan egyre mélyebb megértésre jutni önmagunkról, a Mindenség törvényeiről, rendet tenni az összefüggések között, és egyesülni a Forrással- Istennel.
- Ébredés a háromdimenziós, beszűkült állapotból.
- Tudat tágítása a transzcendens szintek felé.
- Reagáló helyett, megfigyelő- irányító alapállapot.
- Fokozatos, kitágult tisztánlátás, bölcsesség. Boldog és rendezett megélése az ÉLET-nek. Visszatalálás az Egységbe.

Teljes cikk

 • Vízöntőkori káosz

  Ma, a Vízöntőkor hajnalán a nagy kérdés : „Hogyan tudom megvalósítani magam egy közösségben, hogy boldog legyek, és jól érezzem magam?”
  Szerintem, ez nagyon nehezen megy, de nézzük meg közelebbről a probléma okát!
  A Vízöntőkor és az Uránuszi analógia megjelenése a világban és az emberi pszichében..
  Teljes cikk
 • Mit választasz? Tradicionális házasságot, vízöntős párkapcsolatot, vagy függetlenséget?- 
  Uránusz a Mérlegben. Generációs párkapcsolati problémák.

  A Vízöntőkor meghozta hatását Magyarországra is, és megkérdőjelezte a tradíciókat. Manapság már nem különleges dolog többször válni, házasságon kívül szülni, vagy szinglinek lenni. Az emberek még sem boldogok. A szabadság és korlátnélküliség lehet, hogy nem azt jelenti, hogy akkor mostantól mindent lehet?
  A probléma egyik gyökere, hogy a családokban a gyermekek nem kapnak ideális női-férfi mintát. Nincs családmodell, amit elfogadnának. A tradicionális, alá-fölérendeltség már nem kell. A szülőkben is összemosódnak a szerepek.
  Teljes cikk
 • Parentifikáció

  A parentifikáció a szülő és a gyerek szerepek felcserélését takarja, ahol a gyereknek a saját szülője szülőjeként kell viselkednie. A gyerek olyan, életkorát meghaladó feladatokat kényszerül ellátni, amelyek a szülők kötelessége kellene hogy legyenek. A felelősség aktív vagy passzív áthárítása gyakran személyiségzavaros, mentális beteg, vagy szenvedélybeteg szülőknél jelentkezik. Két nagyobb kategóriát különböztetünk meg: a fizikai és az érzelmi parentifikációt.
  Teljes cikk
 • Indigó jelenség

  Az indigó gyerekek feladata az, hogy szeretetet közvetítsenek és az anyagiassággal szemben az érzelmek felé fordítsák az emberek figyelmét. Persze vannak, akik rossz néven veszik az általuk képviselt változásokat és jobban szeretnék, ha a gyerekek alkalmazkodnának a régi rendhez. Mivel az indigó gyerekeket nem lehet rákényszeríteni olyasmire, ami tisztességtelen vagy beállítottságukkal ellentétes, hát hamar megkapják a bélyeget: nevelhetetlenek, betegek, hiperaktivitással társuló figyelemzavaros rendellenességben szenvednek, ezért csak gyógyszerrel lehet beilleszkedésre kényszeríteni őket. Pedig valójában mindenki számára egyfajta egészséges szerepmintát nyújtanak.
  Teljes cikk

Asztrológia:

 • Lilith

  Az asztrológia három Lilith-et különböztet meg, ami azért fontos, mert az Istennő mindig három formában manifesztálódik, s a három megjelenési formája a legősibb Istennő három arcának felel meg.
  Teljes cikk


 • A személyiségben lakó 12 Archetípus - Utazás Önmagadba Kapcsolódó kép
  Az archetípusok létfontosságúak ahhoz, hogy megértsd, és képes legyél meghatározni, hogy ki vagy. Ezek a kollektív tudat egyedi megnyilvánulásai bennünk. Minden léleknek több belső személyisége van. Mi az asztrológia segítségével, a 12 karakteren keresztül fogjuk ezt megvizsgálni magunkban. A bennünk élő szerepszemélyiségek energetikája változó. Mindig az adott élet feladatához mérten nagyobb vagy kisebb a karakter energiája. De mindenkiben lakik 12 személy...Teljes cikk
 • Az emberi élet 12 fázisa- asztrológiai házak
  Képtalálat a következőre: „életciklusok”
  1. ház (Kos) - születés (Ascendens) és a csecsemőkor első fele: Az én megjelenik a világban, s helyet, figyelmet, szeretetet-energiát követel magának.  Az újszülött fejjel előre (Kos) a világba nyomul: a nem látható létből a látható létbe, a duális egységből az önállóságba, a feloldódásból a lehatároltságba, a védettségből a küzdelmes létbe.
  Teljes cikk
 • Aszcendens terápiaKéptalálat a következőre: „aszcendens”
  Az aszcendensben találjuk meg gyökereinket, amelyben a lényeges rejlik. Ebben rejtőzik a mélyebb értelem., a feladat, ami miatt egy ember megszületik. Az az erő, amely a régiben szeretne megtartani, az aszcendensben rejlik. Amit karmikusan magammal hozok, aminek „fel kell emelkednie” bennem, aminek tudatára kell ébrednem, amit elvesztettem és most újra meg kell találnom.
  Teljes cikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése