2017. január 19., csütörtök

Te milyen színdarabot játszol életedben?


Mesehősök, akik köztünk járnak - avagy szerepzavarok, a felnőtt életben


TÓTHNÉ BOCSI SZILVIA- LÉLEKTÜKÖR ÖNISMERETI MŰHELY·2017. JANUÁR 19. 1.fejezet Te milyen színdarabot játszol életedben?

Életünket felfoghatjuk úgy is, mint egy színdarabot, melynek van egy alap sztorija, szereplői, stábja. A Rendező mindig Te vagy! Hogy mi történik a függöny felhúzása előtt és után, a Te döntésed. Menet közben is alakíthatod a színpadon történteket. Kizárólag a Tudatossági szinted határozza meg, hogy egy klassz vígjátékot élsz, vagy egy szerelmi drámát, esetleg egy tragédiát.
Eric Berne alapján a Sorskönyvanalízis módszerével közelebb kerülhetünk saját életünk, és legfőképp önmagunk megismeréséhez.
Ebben a sorozatban közelebbről megvizsgáljuk „színészeinket”, a mesehősökön keresztül.
Hétköznapi életünkben különböző szerepeket kell betöltenünk, melyeket különböző személyiség részünk tölt be. Egy új szerepnél, „castingra” (szereplőválogatásra) hívjuk belső személyiségrészeinket, akik közül kiválasztjuk a legjobban produkáló jelöltet.
Hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie a jelöltnek, azt leginkább belső forgatókönyvünk fő témája szabja meg! ( http://www.lelektukormuhely.hu/p/tranzakcioanalizis-modszere.html)
Attól is függ, hogy statisztának, mellékszereplőnek, vagy esetleg főszereplőnek hívjuk életre a jelöltet. A karaktert az eddig megtapasztalt mintákból, mesékből, archetípusokból építjük fel.
A szerepre több szereposztást is alkalmazhatunk, sőt beugró szereplőknek is fizethetünk. Természetesen sorskönyvi zsetonokkal! :)

Tedd fel magadnak a kérdést! A Te darabod milyen stílusú?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése