2012. november 12., hétfő

BELSŐ KONFLIKTUSOK FELOLDÁSA 1.
BELSŐ KONFLIKTUSOK FELOLDÁSA 1.- Önismereti tréning
2012.11.17. szombat 10-16.ig

Amint ígértem, programunk következő alkalma egy gyakorlatközpontú tréningnap.
 Az önismeret egyik legfontosabb állomása (ha nem a legfontosabb!) saját, belső akadályaink megismerése, felszámolása. Az Énünk egyik fontos részét az életünket alakító és annak értelmet adó meggyőződések és értékek alkotják. Irányítják tetteinket, ezek miatt kerülhetünk konfliktusba másokkal, és önmagunkkal is, ha már akadályként jelennek meg a cél eléréséhez vezető úton. Tudod mik ezek benned? Ha már érezted, hogy nem vagy önmagaddal összhangban, ha rendszeresen lebeszéled magad valamiről, igen,de…., ha bűntudatod van lazításkor, vagy meg sem engeded magadnak a pihenést, ha soha nem érzed elég jónak –egészségesnek magad, stb. És akarsz ezen változtatni egy új hozzáállással- viselkedéssel, itt a helyed! Pici elmélet, tesztek, egyéni és páros gyakorlatok, transz. A lényeg, hogy mostantól bármikor alkalmazhatod egyedül is a technikákat, ha ilyen problémákba ütközöl. Csak akkor gyere, ha kész vagy ezt a felelősséget viselni magadért!

Jelentkezz e-mailben, vagy telefonon: lelektukor@citromail.hu, 30-8510853
Cím: 1171. Körömvirág u. 24.
Sok szeretettel várlak!
Lélektükör Önismereti Kuckó- Tóthné Bocsi Szilvia

A témáról még:
A különböző élethelyzetekben vagy kapcsolatainkban előforduló konfliktusaink többsége a belső konfliktusaink kivetülése. Azok az emberek, akikkel konfliktusba kerülünk, általában lényünk egyik olyan részletét tükrözik, amellyel nem vagyunk kibékülve,vagy amely feloldatlan feszültséget rejt magában. 
Mindannyiunknak vannak belső hangjai, de ez nem mindig tudatosul bennünk. Néha hálásak lehetünk egy-egy ilyen hangnak, például amikor egy komolyabb próbatétel előtt megszólal a fejünkben: “Gyerünk, szedd össze magad! Meg tudod csinálni! Menni fog!” Más hangok azonban egyáltalán nem ilyen támogatók. Talán már a Te fejedben is szólalt meg egy kellemetlen hang néha, amikor valamit elrontottál, vagy kudarcot vallottál: “Gratulálok, ezt jól megcsináltad! Csak te lehetsz ennyire szerencsétlen!” Haragudhatnánk is ezekre a hangokra, az NLP azonban azt mondja, minden emberi viselkedés alapvetően jó szándékú, tehát ezek a belső hangok is pozitív céllal szólalnak meg a fejünkben. Ugyanakkor az is tény, hogy nem sikerül mindig elérni a pozitív céljukat. Mit kezdhetünk akkor velük? Mi volna, ha megszólítanánk őket? Az NLP-ben az ún. részeinkkel tárgyalhatunk, egyezkedhetünk, akár még kerekasztalhoz is ülhetünk velük.
Az egyik legérdekesebb és leghasznosabb tulajdonsága a zavaró belső hangoknak az, hogy pontosan úgy tudsz velük kommunikálni, mint valaki mással a valóságos világban. Szó szerint bármit mondhatsz neki vagy kérdezhetsz tőle, és meg fogod kapni a választ. A legtöbb ember csupán tétlenül hallgatja a belső hangjait, vagy megpróbálnak vitázni vagy harcba szállni velük. Ha vitázol vagy küzdesz ellenük, ugyanarra az eredményre jutsz majd, mint az igazi világban; veszekedésre és konfliktusra, s csak ritkán megoldásra. Valójában a legtöbbször a belső hang csupán még erősebbé és ellenkezőbbé válik ettől. Még ha sikeresen túlkiabálod vagy felülkerekedsz is rajta, akkor sem tudod véglegesen felszámolni - visszajár majd hozzád. Ahelyett, hogy egy zavaró belső hangot ellenségnek tekintenél, úgy is gondolhatsz rá, mintha egy barátod volna, aki nem túl jól kommunikál. Ahelyett, hogy megpróbálnál harcba szállni, küzdeni vele, vagy elmenekülni előle, megtanulhatod, hogyan foghatsz vele össze, hogyan figyelhetsz oda jobban arra, amit mond, és hogyan tudhatsz meg többet róla. Amikor valóban odafigyelsz egy hangra, és a kellő tisztelettel fordulsz felé, akkor egyre elfogadhatóbbá válik majd, és így elkezdheted jobban megismerni őt. (Steve Andreas)

2 megjegyzés:

  1. Ennyire jó csapat már régen jött össze, mint ezen a napon. Nagyon mély, és nehéz témák kerültek a felszínre, amik a szuper csoportdinamikának köszönhetően folytatódtak tovább a csapatban, közös feldolgozással. Köszönöm nektek!
    " Vízöntőkor új eszköze: KÖZÖSSÉGEK!"

    VálaszTörlés
  2. Nekem a belső hang, mindig erős fejfájásra hívja fel a figyelmem, hogyan tehetném barátommá, és fogjak össze vele, mitől múlik el a fájás?

    VálaszTörlés