SPIRITUÁLIS FILMEK-videók-ajánlók

Köszönet azoknak, akik a filmeket feltöltötték a netre!
Mi a csudát tudunk a világról 1.
 Egyhangú, unalmas életet él Amanda, az elvált fényképész. Ám minden a feje tetejére áll, amikor egy nap az élete - szó szerint - elemeire bomlik, felfedve azokat a sejteket, sőt, molekuláris és kvantumvilágokat, amelyekből áll. Amanda úgy érezheti magát, mint Alice Csodaországban. Különböző személyekkel és különös helyzetekkel találkozik, amelyek arra késztetik, hogy átgondolja emberi kapcsolatait, a férfiakhoz való viszonyát, az élethez való hozzáállását. Eközben tudósok és misztikusok mondják el véleményüket a világról, a vallásról, a tudományról. A film sajátos kísérlet, hogy bejárjuk az emberi öntudat eddig még feltérképezetlen területeit.William Arntz, Betsy Chasse és Mark Vicente dokumentarista alkotása alapjaiban depresszív játékfilmes történetre és több mint vicces animációs effektek láncára fűzi fel a nagy gondossággal választott és rendezett gondolatokat. Ezek saját valóságukban olyan belső univerzummal örvendeztetik meg a publikumot, amiről eddig a természeti népek sámán történeteiben, a Galilei világképben majd a XX. századi materialista filozófia tanaiban hallhattunk.A film egyedi megvilágításba helyezi az elmúlt századok világ -, és következésképp, istenképét, ahol a teremtett ember maga is valódi teremtővé válhat, sajátos, kollektív, mégis kizárólagosan egyedi "részesedése" által. A most ismert és elfogadott valóságban az ember kérlelhetetlenül ragaszkodik - vagy kapaszkodik - tanult, más részről örökölt mentális és szellemi sémáihoz. Ha elfogadná, hogy a külső, valóságnak nevezett környezet tőle függ és tőle működik, sokkal kevesebb antidepresszánsra lenne szükség... mert tőle működik. Működik a mentális önmérgezés, a spirituális tudat elpusztítása a médium ideálok által, a kollektív tudattalan hamis sémáinak dominanciája.A film egy gondolatébresztő pillanat, nem is több, nem 108 perc, egy döbbenetnyi gondolat. Új kép a közös tudattalanba, ami talán töprengésre késztet és felszabadít a fizika valósnak vélt törvényei alól... mert tűzön járni anélkül is lehet, hogy annak fizikai nyoma maradjon. Más marad... az a tudás, amit a civilizált társadalmak valamikor az erőszakos hittérítés idejében, a mindentudó gyerekek pedig 4-5 évesen veszítettek el.Mi a csudát tudunk a világról 2.- Le a nyúl üregén

Az áttörést jelentő nagysikerű és mára már spirituális klasszikusnak számító "Mi a csudát tudunk a világról ?" c. film második része. Alcíme: Le a nyúl üregébe.
A filmben a tudományos világ nagyjai szólalnak meg és a legújabb kutatási eredmények fényében egy ezeddig misztikumnak tűnő valóság-képet festenek arról, hogy Mi VAN. Mi a világ és Te ki vagy benne.
Ez az a pont, ahol a spiritualitás - ha úgy tetszik a vallás - és a tudomány találkozik. Ez az a pont, ahol a racionálisan gondolkodó ember is beléphet a misztikum ajtaján, mert már nem misztikum az, hanem tudományosan bizonyított VALÓSÁG.
Ugye emlékszünk az első részbeni mondatra, ami tartalma, hogy rajtunk áll milyen mélyen tekintünk be a nyúl üregébe, vagyis a Valóság teljességébe. Kinek mennyi bátorsága és nyitottsága van hozzá.
Nos most meghívlak hogy folytasd az utazást a Valóság elképesztő birodalmába. Tudj meg még több és még mélyebb titkokat a Létezésről. Tudd meg még teljesebben Ki Vagy TE ?

Van hozzá merszed ?
https://docs.google.com/file/d/0B9IfqA9JfH-7WGd4cDFEV3NjZkE/editAz élet rejtélyének megfejtése
Az intelligens tervezés bizonyítékai
A nagy port felvert film szinkronizált változata az evolúcióelméletet tudományos okokból elvető kutatókról.
Evolúció vagy teremtés? Darwinnak vajon igaza volt? A teremtés valóban elvetendő?
Amióta kézről kézre jár “A fajok eredete”, evolúciót magyarázó szerzemény a világban, tömeges kontrák és pro-k “futnak egymásnak” a fórumokon, hogy egyik-másik elmélet hol hibádzik, hol nem vehető érvényesnek, és a vita mai napig nem ült el.
A film közérthető módon taglalja, hogy a Darwini elmélet – ami szerint véletlenek egész sorozatából alakult ki az élet az univerzumban – teljes mértékben elvethető. Nem vallási alapon nyugszik a vezérszál, de annál inkább tudományos bizonyítékokon, miszerint az emberi szervezet, és egyáltalán mindenféle organikus szervezet és felépítés, akár a sejtek szintjén is, egyszerűen nem lehet a véletlen műve, mivel magasfokú tervezettséget mutat.
Valóban szükségszerű, hogy az élet teremtve legyen? “Az élet rejtélyének megfejtése” című filmben egy sor olyan tényt vázolnak, amely nem áll semmilyen kölcsönhatásban vallással, Istennel, hittel, egyházzal vagy varázslattal, de szemünk elé tárja a DNS manufaktúra szerű tevékenységét, amely olyan precíz mérnöki szinten alkot, amit a véletlen nem képes létrehozni.
 

Az ambíciótól az értelemig
 
Dr. Wayne W. Dyer egyetemi tanárral, terapeutával és bestseller íróval készült nagyszerű film az élet különleges kvantum pillanatairól..

Morgan Freeman: A féreglyukon át-sorozat
http://dokfilmekaneten.blogspot.com/2012/03/morgan-freeman-fereglyukon-at-2010.html
 

 

Az Oscar-díjas színész, Morgan Freeman a producere, a házigazdája és a narrátora a Discovery Science legújabb sorozatának, amely a világegyetem legnagyobb rejtélyeire keres magyarázatot. A “Morgan Freeman: a féreglyukon át” című sorozat az univerzum nagy kérdéseire koncentrál. Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? Honnan származunk? Van-e élet más bolygókon? A sorozat a NASA és különböző magánvállalatok legfrissebb eredményeit, valamint a tudósok és a kutatók legújabb elméleteit felhasználva vizsgálja meg a fekete lyukakhoz, a bolygók gyarmatosításához, illetve a húrelmélethez kötődő teóriákat. A világűr megszállottjának társaságában rácsodálkozhatunk a valóságra, ami bolygónkat körülveszi.


Touch-sorozat 

 Nagyon jó sorozat a rejtélyes fibonacci-számokról (kvantumfizika), a "véletlenekről", egy autista kisfiú szemszögéből.
Adott egy apa  és 11 éves fia, aki születése óta nem szólalt meg , s egyre nehezebben lehet bírni vele, így képbe kerül az állami gondozás lehetősége. Apu viszont eközben elkezdi sejteni, hogy fia nonverbális módon próbál vele kommunikálni. S idővel különböző számok formájában összeáll előtte a Teljes Kép. Ebben egy szociális munkás nő és egy zárkózott tudósforma segít neki, aki azt találja mondani, hogy a fiú látja a jövőt és annak történéseit próbálja apja tudomására hozni…  

Kymatica
A népszerű Ezoterikus Agenda című film folytatásaként, ezen film középpontjában az emberi és az egyetemes tudat áll. A Kymatica mélyebbre megy a valóság metafizikai szerkezetébe és összekapcsolja az ősi mítoszokat és a történelmet a modern társadalom és a politika módszereivel.


Mi a csudát tudunk a világról 1-2
Tedd fel magadnak a kérdést:Miért követjük el újra és újra ugyanazokat a hibákat? Miért egyformák a kapcsolataink? Miért kapunk egymás után ugyanolyan állást?A minket körülvevő lehetőségek végtelen tengeréből miért teremtjük meg magunknak folyton ugyanazt a valóságot?Lehetséges, hogy annyira hozzászoktunk mindennapi életünkhöz, annyira reflexszerűen teremtjük mindig ugyanolyanná életünket, hogy természetesnek vesszük: semmit sem irányíthatunk mi magunk?A tudomány új modellje ennek éppen az ellenkezőjét állítja. Kijelenti, hogy az, ami bennünk lezajlik, meghatározza azt is, ami körülöttünk történik.


https://www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI

  
Az ébredés
Maxwell Igan "The Awakening" című filmje magyarul feliratozva. Film az eljövendő változásokról, az emberiség ébredéséről, 2012-ről, rólad és a valóság szerkezetéről.
 
A Titok/The Secret
 A Titok, azaz a "The Secret" című film felfedi az univerzum Nagy Titkát. A Titkot, mely századokon keresztül vándorolt, hogy elérjen hozzád is, hogy az egész emberiség javát szolgálhassa. Ez a Titok, a mindenség Titka - a titok a végtelen boldogsághoz, egészséghez, pénzhez, kapcsolatokhoz, szerelemhez, fiatalsághoz: mindenhez, amire vágysz. Ebben a bámulatos filmben minden információt megtalálsz ahhoz, hogy megérthesd és megélhesd a Titkot. Most először a történelem során, a világ vezető tudósai, írói, filozófusai, felfedik Neked azt a Titkot, amely véglegesen megváltoztatta mindazok életét, akik valaha is tudtak erről. Hogy csak néhány példát említsünk, Plató, Newton, Beethoven, Shakespeare, Einstein. Most te is megtudhatod a Titkot. És ez örökre megváltoztathatja az életed!


Az iránytű 91 perc, angol, magyar feliratos)

Az iránytű (film) A nagysikerű Titok című film folytatása.
Egy csodálatos kalauz életed utazásához. Segítség, hogy megtaláld a belső iránytűdet egy teljes, igazi élethez.
Joe Vitale, Brian Tracy, John és Kelly Ellis, Ona Brown és sokan mások segítik utad.
http://vimeo.com/27898269 The Opus ( A Mű )
http://vimeo.com/30086696

A legújabb spirituális film magyar felirattal. A Műben olyan szereplők beszélnek az élet értelméről, akiket jól ismerhetsz A Titok és Az Iránytű c. filmekből. Joe Vitale, John Demartini, Jack Canfield, Debbie Allen, hogy csak a legismertebbeket említsem. A Műben szólnak az elképzelés, a tervezés és a cselekvés fontosságáról, összefüggéseiről. 
Szellemi valóság

 "A szellemi igazságokat szellemi mesterek fedték fel"
Kulturális Kreatívok


Az élő mátrix


 Egy film a gyógyítás új tudományáról. Új rálátás a testünk, tudatunk és egészségünk összefüggéseire. Az Élő Mátrix A Gyógyítás új tudománya, (teljes estés) filmben megismerhetjük azt a finoman átszőtt hálót, melyben az egészségünket befolyásoló tényezők rejteznek. Felfedezhetjük az egészségről alkotott legújabb elméleteket, az emberi test-mező kvantum fizikájától indulva a szív koherencián át az információs gyógyításig. Tudósok, pszichológusok, bioenergetikai kutatók és holisztikus gyógyítók osztják meg velünk tudásukat, élményeiket és felismeréseiket. Tudományos alapokon nyugvó gyógymód vagy csodálatos gyógyulás? Egy agyvérzést szenvedett görög kisfiú családja az újra-kapcsolódó gyógyítás segítségével javít a kisfiú életminőségén. Egy gyógyíthatatlan agytumorral diagnosztizált brit asszony a neurolingvisztikai programozásba veti bele magát. Egy krónikus fáradságban szenvedő amerikai asszony, miután minden más csődöt mondott, az információ alapú gyógymódot kezd alkalmazni. Mindhárman csodálatos gyógyuláson mennek keresztül.
A filmben a kutatók és gyógyítók felfedik a gyógyulások hátterében meghúzódó tudományos elméleteket és megosztják velünk elképzeléseiket, hogy ezek az új felfedezések hogyan befolyásolhatják a jövő orvoslását.
http://vimeo.com/32192005


A Mennyei prófécia

 
A perui őserdő mélyéről, az ősi romok közül titokzatos kézirat kerül elő. Csodálatos, az ember, sőt az egész emberiség életét megváltoztató eszmék olvashatók a szövegben. A több ezer éves próféciák megjósolják, hogy a huszadik század végén az emberiség fejlődésében döntő fordulat megy végbe. A Kézirat által előrevetített kilenc felismerés mindenki számára elhozza a megvilágosodást. A Kézirat azonnal felkelti a tudományos világ és kalandorok érdeklődését. A hivatalos körök, köztük a katolikus egyház vezetői mindent elkövetnek, hogy a Kézirat ne kerüljön nyilvánosságra. Egy fiatal amerikai férfi teljesen gyanútlanul kerül az események középpontjába, és rövid idő alatt kulcsszerepet kap a hiányzó, Kilencedik Felismerés felkutatásában. Közben beutazza Peru vadregényes tájait, az Andok csúcsai között rejtőző templomromoktól a szegény kisvárosokig, ahol csodálatos módon mindig megtalálja azt, aki hajlandó segíteni rajta akkor is, amikor fegyveres üldözői elől menekül. Épp ez a Kézirat próféciáinak lényege: a csodák természetes velejárói az emberi létnek: nem hinni kell bennük, hanem támaszkodni rájuk. Redfield regénye valóságos kultuszt teremtett: a könyv hatására világszerte sokan változtatták meg életüket. A mennyei prófécia tanulságait, további lehetőségeit elemzik, kutatják a legkülönbözőbb tudományágak képviselői.
http://stagevu.com/embed?width=720&height=313&uid=jodndqliulqe

A békés harcos útja

 Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet. Felkeresi hát Socrates-t és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dan-nek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya. Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen...

 https://www.youtube.com/watch?v=nrwOCVSdUIM
http://www.ujkorklub.hu/load/filmek/ezoterikus_filmek/a_bekes_harcos_utja/5-1-0-3288

Mózes kód

Egy érdekes spirituális film a hitről, Istenről, magadról.
 Beszélgetések Istennel

"Hamarosan meghökkentő élményben lesz részed, kedves Barátom: tanúja lehetsz a párbeszédnek, amelyet Istennel folytattam. Igen, igen, tudom... Ez képtelenség. Az ember beszélhet Istenhez, de egész biztosan nem beszélgethet vele. Úgy értem, Istennek esze ágában sincs válaszolni. Legalábbis nem a szokásos, mindennapi formában. Pontosan így gondoltam én is. Aztán... megtörtént. Ezt "Szó" szerint értem..." 
/Neale Donald Walsch/